Statistieken

initiatieven gestart
58
initiatieven sparend
0
initiatieven geslaagd
51
initiatieven niet geslaagd
7
initiatieven afgekeurd
13
totaal gedoneerd
€ 17843,27
donaties
2599
vrijwilligers
1
middelen gedoneerd
0
cheques geactiveerd
2648

Baarn buurt mee is hét platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Baarn.

Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

In september 2023 ontvangt elk huishouden in Baarn een cheque t.w.v. € 5,00 van Baarn buurt mee in de brievenbus. U kunt samen met uw buurtgenoten sparen voor initiatieven die uw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om uw straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. 

De gemeente Baarn wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten. Via Baarn buurt mee kunt u eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heeft u een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe groter en leuker initiatief u kunt organiseren.

 

Blijf op de hoogte van initiatieven in uw buurt

Op deze website vindt u bewonersinitiatieven die in de gemeente Baarn plaatsvinden. U ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Ziet u een initiatief waarvan u graag op de hoogte blijft? Klik op het oranje vinkje 'Volgen' rechts bovenin op de informatie pagina van het initiatief. U ontvangt dan automatische nieuws en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Als u een account aanmaakt of u aanmeldt in het menu rechts op de site, ontvangt u automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief in uw omgeving is aangemeld op de Baarn buurt mee.

 

Steun initiatieven van buurtgenoten

Via Baarn buurt mee kunt u initiatieven helpen door:

  • uw cheque te doneren;
  • een bedrag via iDeal te doneren;
  • u op te geven als vrijwilliger bij initiatieven;
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen.

Cheques

Alle inwoners van Baarn ontvangen in september 2023 een cheque door de brievenbus. Deze cheque heeft een waarde van € 5,00. Deze cheque kunt u doneren aan een initiatief op deze website of u kunt ze sparen om uw eigen idee te realiseren. Op de cheques staat een activatiecode. Ga naar het initiatief waaraan u uw cheque wilt doneren, vul daar de code in die op uw cheque staat en klik op de 'Doneer' knop. Hoe het doneren in z’n werk gaat, leest u in de Veelgestelde vragen.

Crowdfunding

Naast cheques biedt Baarn buurt mee nog een manier om een bedrag te doneren aan een initiatief. Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine donateurs gebruiken we steeds vaker de Engelse term crowdfunding. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep op de crowd (menigte) om een kleine donatie te doen om hun initiatief te kunnen bekostigen. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een bedrag sponsoren aan initiatieven. 

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die uw hulp kunnen gebruiken, kunt u herkennen aan het icoontje met een handje erin. Wilt u een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op 'Aanmelden als vrijwilliger' op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat u kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met u op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kunt u herkennen aan het icoontje met een hamertje. Kunt u de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op 'Middelen bijdragen' op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen u beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met u op om afspraken te kunnen maken.

 

Heeft u zelf een goed idee om uw buurt nog leuker, mooier of beter te maken?

Meld uw idee aan op deze website door op 'Meld een initiatief aan' te klikken. Binnen 5 werkdagen neemt een coördinator van de gemeente Baarn contact met u op. Na goedkeuring komt uw initiatief op de website te staan. Aangesloten organisaties en buurtgenoten die zich opgaven voor Baarn buurt mee ontvangen via de e-mail een oproep om uw initiatief te steunen. Start een initiatief en Baarn buurt mee helpt u met het:

-    inzamelen van geld;
-    werven van vrijwilligers;
-    zoeken naar middelen.

Natuurlijk moet u zelf ook campagne voeren om voldoende cheques te verzamelen en uw idee onder de aandacht te brengen. U kunt uw initiatief via www.baarnbuurtmee.nl makkelijk delen via de e-mail of sociale media. HIER vindt u tips hoe u een campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor uw initiatief.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

035 - 24 00 118

helpdesk@baarnbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel uw buren over Baarn buurt mee